‘’Behov för arbetstagare inom hälsovårdsbranchen är kontinuerligt’’

Hälsovårdsbranchen har alltid brist på arbetstagare, och rekrytering är utmanande. Den lättanvända MediMatcher ska förnya rekryteringskulturen

Det är många nyligen stötte på artikeln om MediMatcher i hälsoteknologi-bilagan av Helsingin Sanomat.

Artikeln sammatfattade MediMatchers kärna:

Även namnet säger det: MediMatcher är en mötesplats för arbetstagare och arbetsgivare där man söker den perfekta ’’matchen’’ på samma sätt som på dejtningsappar. En väsentlig skillnad med traditionell rekrytering är att arbetsgivare presenterar inte öppna jobb på MediMatcher, utan arbetsgivarna presenterar arbetsplatserna och sig själva samt beskriver vardagen på arbetsplatsen, arbetsgemenskap, anställningsförmåner och så vidare.

Utförandet är sådant här därför att behov för nya anställda är ständigt. En sjukskötare konstaterade bra och sade att eftersom lön inom hälsovården är konstant, är det anställningsförmånerna som avgör hur man trivs på jobbet. Det är därför vi vill uppmuntra arbetsgivare att berätta om förmåner som stöder välmående på jobbet, betonar Sirviö

Admins på webbsidan tar hand om att endast en registrerad proffs inom hälsovård kan skapa profil på systemet. Tröskeln för rekrytering blir lägre när arbetsgivare och arbetssökande kan bekanta sig med varandra anonymt.

– Man skapar en egen profil på webbsidan, vilket är lätt att göra tack vare den tydliga frågeformulären. Arbetsgivare och arbetssökande får alltså svara på redan formulerade frågor, både på öppna frågor och flervalsfrågor. Då blir uppgiften inte för stor för någon av dem, betraktar Juntunen.

Det är alltså dags att förändra det länge fortsatta krångliga rekrytering inom hälsovårdsbranchen

– Nu kan arbetsgivarna och arbetstagarna mötas utan mellanhänder såsom rekryterings- eller personaluthyrningsföretag. I bästa fall minskar behovet för onödigt jobb, kostnaderna minskar och välmående ökar när arbetstagare hittar ett jobb som motsvarar deras önskemål, säger kommunikationschef Riikka Sirviö.

Tack Keijo Lehtimäki för en fin bild och Maria Paldanius för texten!

Hela artikeln kan du läsa här.

Du kanske också är intresserad av 

Utländsk arbetskraft – en lösning för bristen på arbetskraft?

Så här förebygger du utbrändhet

Letar du efter äventyr? Sök jobb utomlands!

• • •

MediMatcher – Sökmotor för arbetsplatser riktade till sjuksköterskor och läkare. Skapa konto här!